Természetes dolog, hogy szeretnék megtudni a tulajdonosok és az ügyvezetők, hogy miként bánnak a vásárlókkal és a boltba betérő látogatókkal az eladóik.
Annak érdekében, hogy megfelelően működjön egy üzlet rengeteg munkát kell elvégezniük a cég munkatársainak. A befektetett energia csak akkor térül meg, ha a vásárlók megfelelőnek értékelik. Éppen ezért fontos odafigyelnünk arra, mit élnek át a drága pénzért és sok munkával bevonzott érdeklődők.

Legutóbb egy autószalon tulajdonosa arra kért, hogy próbavásárlással ellenőrizzük le mennyire korruptak az eladói.
Hajaj!
Nemet mondtam, hiszen nem ez a cél.

Professzionálisan elvégzett próbavásárlással, megfelelő kimutatással és szakértelemmel felfedhetünk egy sor dolgot, amelyek segítségével döntéseket hozhatunk a további intézkedésekhez.
Gyakran még az is nagyon hasznos, hogy kiderülnek a helyes mozzanatok az eladás folyamatában. Egyes vezetők annyira keresik a hibákat, hogy a sikereket már észre sem veszik. Ami még rosszabb, hogy elfelejtik a munkatársakat motiválni, hiszen túl gyakran az elvonásokon és a büntetéseken törik a fejüket. Motiválni annyit jelent, mint rávenni embereket a megfelelően elvégzett munkára. A kompetencia tesztek kiértékelésénél  nagyon érdekes dolgokra lehet rájönni a motivációkkal kapcsolatban, de erről most nem írok. A motivációnak nagyon fontos eleme a sikerélmény, amihez viszont az eredményes munka vezet. Jó munkát viszont csak megfelelő szaktudással lehet végezni.

A próbavásárlások (inkognitó tesztek) segítségével olyan információkra derül fény, amelyek nem deríthetők ki másként. Értékesítői szakértelem mellett viszont a teljes eladási folyamatot darabokra szedve, annak minden elemét megvizsgálva konkrét információkat és tanácsokat lehet adni annak érdekében, hogy az ügyfelek elégedettek legyenek és jobban ragaszkodjanak az üzletünkhöz.
Remélem sikerült tisztázni, hogy a próbavásárlások (inkognitó tesztek) nem azt a célt szolgálják, hogy kellemetlenséget okozzunk a beosztottaknak, esetleg indokot szolgáltasson az elbocsátásra, hanem etikus, létfontosságú információval ellátni a vezetőket és vásárlókkal foglalkozó személyzetet!