Túlságosan sok panaszt hallok a vásárlókra.
Pl.: – Ezeknek nincs pénzük. – Bunkók. – A nézelődő mindent megtapogat, aztán továbbmegy. – Elmondok egy csomó mindent, aztán megveszi az interneten.

Ha valaki így éli meg az eladást, akkor arra kérem, hogy kímélje meg magát a további szenvedéstől! Ezt egyébként két féle módon teheti meg:
1, Abbahagyja a tevékenységét és keres valami megnyugtatóbbat.
2, Megtanul higgadtan és okosan kommunikálni a vevőivel.
Mi a másodikkal foglalkozunk. Szeretjük nézni, hogyan változik a korábbi véleményük azoknak, akik elkezdik alkalmazni a kipróbált technikákat.

Egy kis kitérő: Szoktak még „kedvesen” olyanokat  mondani, hogy minden képzés ugyan olyan.
Szeretném, ha minden vállalkozó érzékelné azokat a részleteket a döntés-előkészítésben, amelynek köszönhetően nyereségesebbé és örömtelivé válna a munkájuk!
Ahogyan nem egyformák a gépkocsik, nem egyformák a kenyerek, nem egyformák a hangfalak, úgy nem egyformák a tanfolyamok sem!
Csak egy valami számít, hogy mi lesz az eredmény! Ezt a kérdést kell feltenni minden döntés után.
A munkatársak fejlesztése nem egy pipa az ellenőrzőlistán, hogy megrendeltem olcsón és ezzel nincs több dolgom! Mi lett a döntés eredménye? Ez a kérdés.

Volt például egy műszaki cikk boltos partnerünk, aki a csapatának egy teljes képzési programot rendelt. Jó volt velük dolgozni, mert az alkalmazottakat is érdekelte a fejlődés lehetősége. A programnak nem csupán az értékesítési technikák átadása volt a célja, hanem a valódi szemléletváltás, így a témák között a vevőkezelés, a higgadtság megőrzése , életfelfogás és a csapatmunka témái is megtalálhatók voltak. Természetesen mindezt megannyi gyakorlat eredményes végrehajtása kísérte.

A végeredmény számomra is meglepő volt, hiszen nem egy rossz állapotú csapatról volt szó. 100%-os növekedést mondhattak magukénak. Azért fogalmazom így, bár szeretném a magam -mint oktató- sikerének kikiáltani, mert jó volt a csapat összeállítása. Etikus, szorgalmas dolgozók hittel végezték a mindennapi munkájukat. Öröm volt velük dolgozni.
Nagy hangsúlyt fektetünk az oktatásainkban a csapatmunkára és a hosszútávú gondolkodásra. Észrevettük, hogy nagyobb eredményt érünk el, ha a dolgozók morál szintje magasabb, mintha a puszta kommunikációs trükköket helyeznénk előtérbe.

Ha Ön is hasonlóan vélekedik, kérem vessen egy pillantást a szolgáltatásainkra!
Köszönöm!