Egy közeli hozzátartozóm reumatikus bántalmakban szenved és ennek kapcsán böngésztem az internetet.
Rájöttem arra, hogy a jelenlegi vállalkozások működése nagyon hasonlít a reuma leírására. Íme:
„A reumát vagy a reumás bántalmat olyan gyulladásos állapotok megjelölésére használják, amelyek főként az ízületeket vagy alkotórészeiket, illetve az izmokat és a csontokat érintik. Ezek az elváltozások fájdalommal és bizonyos mértékű funkciókieséssel járnak, de akár mozgásszervi deformitásokat is okozhatnak.
A reuma nem különálló betegség, inkább tünetegyüttes, mely több különböző betegség következtében alakulhat ki.
A reuma kezelése elsősorban a betegség okozta fájdalom enyhítését célozza meg.”

A jelenlegi vállalkozások nagy része reumás.
Egy egész sor betegségben szenvednek és ezek együttesét élik meg. Annyiféle problémájuk van, hogy nem is láthatók az egyes bajok, így kezelni sem tudják azokat!
Az orvoslásra jellemző a fent idézet mondat, miszerint a kezelés a fájdalom enyhítését célozza meg.
Ha ezt egy vállalkozásra értem, akkor például a bevételhiányt hitel felvételével, vagy a kínálat csökkentésével, esetleg a szolgáltatások szűkítésével próbálják meg orvosolni.
Hát, így nem fog menni!
Vagy meggyőzzük az ügyfeleinket, hogy hozzánk érdemes jönnie és mindent megteszünk ennek érdekében, vagy csak szenvedés lesz a mindennapi munkánk.
Úgy tesszük a dolgunkat, hogy büszkék vagyunk rá?
Küldetés az amit csinálunk?
Hasznos a vásárlónknak az amit adunk neki?

Nemesvölgyi Attila -Sarki Füszeres írta:
„Meg szeretnénk mutatni mindenkinek, hogy kis odafigyeléssel hogyan válhat minden egyes étkezés örömforrássá, túl a szükségleten. Ennek alapvető eszközei a kiváló alapanyagok és azok egymással történő párosítása.”

Itt jön be a TöbbVevő tevékenysége.
Mi személyesen vizsgáljuk meg a problémát. A helyszínen az adott lehetőségeknek megfelelően segítünk orvosolni azt. Nem is mi adunk mindenre választ, hanem sokszor a kapcsolataink révén egy adott terület szakembere.
Nem ugyan azt a receptet írjuk fel mindenkinek és nem is a fájdalommentességre törekszünk. Igen, néha fáj a változtatás, sőt néha már a tisztánlátás is.
Aki képes szembenézni a problémával, nem arra használja a kreativitását, hogy mindent megmagyarázzon, azzal könnyen haladunk és lépésenként felszámoljuk a hátráltató tényezőket. Megszüntetjük a “reumát”!

Ne csak az ügyfél legyen elégedett, hanem Ön is! Minden üzletnek Win-Win alapon kell lezajlania és ez nem idealisztikus elképzelés, hanem megfelelő és képzett személyzet mellett, megfelelő szervezettséggel működő csapatmunka!

Ha érdekli a megoldás, nézze meg az alábbi oldalainkat:
– ÉRTÉKESÍTÉS FEJLESZTÉSE
– EGY PROGRAM

Köszönöm a figyelmet!