A Bizalmi Körben készítettek velem egy rövid interjút. Keveset sztoriztam, inkább a felfogásomat szerettem volna sugározni.
Köszönöm az érdeklődést!
Íme a cikk:

„A jelenlegi életemben a bizalom óriási szerepet tölt be és fontosabb lett, mint maga az üzlet.” – Ádám Szilárddal készítettünk interjút, aki a tobbvevo.com tulajdonosa is egyben! Jövő héten a veszprémi Bizalmi Kör tagjaival osztja meg tudását.

1) Kérlek, mutasd be magad 3 mondatban: ki vagy és mivel foglalkozol:

Elemző típus vagyok, emiatt hamar észreveszem a logikátlanságokat és keresem a megfelelő megoldásokat.
A vezetőknek a munkaerő motiválási módszerek kidolgozásában és a munkaszervezésben segítek a legszívesebben, az értékesítőknek, képviselőknek pedig abban, hogy legyen megfelelő módszerük a potenciális ügyfelek megtalálásához és a velük folytatott kommunikációhoz, a mindkét fél számára előnyös üzlet létrehozásában.

2) Kik azok az emberek az életedben, akik kiemelkedően nagy hatással voltak Rád?

Leonardo da Vinci – mert olyan nyitott volt, annyira érdeklődő a természet a tudományok és a művészetek iránt, hogy az elképesztő, ráadásul mindegyikben megpróbált maradandót alkotni, ami szerintem sikerült is.
Aki az elmúlt időszakban a legnagyobb hatást kiváltotta belőlem Joe Dispenza, akitől az “Engedd el önmagad” című könyvet olvastam. Megtanultam tőle, hogy nem mások számára kell megfelelnem, hiszen az nem járható út és folyamatosan konfliktusba keveredtem magammal emiatt. Hiszek abban, amit csinálok, mert látom a pozitív hatását és emiatt kitartok az elképzeléseim mellett, miközben persze folyamatosan tanulok magam is.

3) Miben nyilvánul meg a bizalom ezekben a kapcsolataidban?

Az előző válaszomat nem a személyes kapcsolataim alapján tettem meg, ezért most másként kell, hogy válaszoljak. Amióta nyitottabbá váltam az embertársaim felé, sokkal több barátinak mondható kapcsolatom keletkezett. Ez abban nyilvánul meg, hogy az ügyfeleim átalakultak barátokká, tehát a személyes érdeklődésünket és világnézetünket is részletesen megosztjuk egymással. Sokkal több időt töltök ezekkel az emberekkel – a barátaimmal, mint régebben, amikor szigorúan megtartottam az ügyfélviszonyt. Szóval a legérdekesebb változást az emberekkel való kapcsolatomban azzal értem el, hogy saját magamon változtattam. Bevallom utólag, hogy igen nehezen bírtam ezt megtenni. Úgy tűnik, hogy amit nem vallunk be magunknak, azt nem is látjuk tisztán és azon nem is tudunk változtatni. A jelenlegi életemben a bizalom óriási szerepet tölt be és fontosabb lett, mint maga az üzlet.

4) Végiggondolva, mi bennük (emberekben) a közös?

A közös az új kapcsolataimban, hogy érdeklődünk egymás iránt, nem az üzletről szólnak a beszélgetéseink és nagyon jó érzelmi töltést ad minden találkozás.

5) Kiben bízol meg a legjobban?

Azokban bízom a legjobban, akik felmutattak már kézzel fogható eredményeket olyan területeken, amelyek hasznosak voltak az embertársaiknak.

6) Biztosan adódtak fordulópontok az életedben. Felidéznél egyet?

Amikor egy ember felismeri, hogy amit eddig tett, az már elavult, haszontalan, önző, vagy nem vezet sehová, jöhet a fordulópont. A kérdés, hogy meglépi-e a változtatást. Szomorúan látom sok személynél, hogy semmin sem kíván változtatni és külső tényezőket okol a kudarcáért. Hát én pár alkalommal átmentem mélypontokon és meghoztam a változtatásokat. Még így is úgy érzem, hogy túlságosan konzervatív voltam korábban, mert háromszor ennyi alkalommal kellett volna hasonlóan kemény döntéseket hoznom magammal szemben. A részletekkel inkább nem untatnék senkit…

7) Mi volt a szerepe a bizalomnak ebben a különleges helyzetben?

A bizalom ilyenkor magamtól távozott. Tehát elment az önbizalmam. Nem az történt, amit akkoriban logikusnak találtam és újra össze kellett raknom magam. Minden változtatást az igazol vissza azonnal, hogy amikor a döntést meghozzuk, azonnal jobban érezzük magunkat. Később természetesen az élet is igazolja a változtatás helyességét.

8) Melyik a kedvenc Bizalmi Kör alapelved?

Értékké tegyük a bizalmon alapuló tisztességes és kölcsönösen eredményes üzleti kapcsolatot.