A próbavásárlás (mystery shopping) célja

Megfigyelni azt, hogy milyen viselkedést és kommunikációt élnek át a boltba, gépjárműszalonba, műszaki üzletbe betérő vásárlók és nézelődők.
Nekünk (TöbbVevő-nek) külön célunk az, hogy ne csupán adatokkal lássuk el a megrendelőinket, hanem olyan előkészített információkkal, amelyek segítségével határozott döntéseket hozhatnak a vevőkezelés hatékonyságának növelése és a hűséges (visszatérő) vásárlók számának növelése érdekében!

Az ellenőrzés területei

Érdemes tesztelni minden olyan területet, ahol a potenciális vevővel, vagy már meglévő ügyféllel kommunikációban van a vállalkozás.
Meg kell győződni arról, hogy minden kommunikációs csatornán az elvárható módon tartja-e a kapcsolatot a cég, hiszen nem elég egyetlen alkalommal felkelteni a vásárlók érdeklődését, hanem meg is kell tartani akkor is, ha vásárolt, akkor is, ha még nem.
A próbavásárlás területei tehát kiterjednek a személyes bolti találkozóra;
a telefonon folytatott kommunikációra;
a proaktív ügyféllátogatás területére (külső helyszínen folytatott tárgyalásra);
vagy éppen az ügyfélszolgálatra is.

A megfelelően szolgáltatott próbavásárlás elvárható eredménye

  • Ellenőrzött értékesítési utasítások és vevőkezelési szabályok.
  • Folyamatosan javuló ügyfélkezelés.
  • Növekvő tudatosság az eladási helyzetekben.

Mi történik, ha nem folytatnak időszakosan, vagy folyamatosan ellenőrzést az ügyfélkezelés területén?

Sem a vezetők, sem pedig az értékesítéssel foglalkozó kollégák nem tudnak egyértelmű döntést hozni a változtatásokkal kapcsolatban, ha nem kapnak megfelelő visszajelzést a valós ügyfélkezeléssel kapcsolatban.

Olyan egyszerű problémákra sincs egyértelmű, higgadt válaszuk, mint például:
– nem vásárolnak elég kiegészítő terméket;
– csak az akciós áruk fogynak;
– kevés szolgáltatást rendelnek;
– kevés a visszatérő vásárló;
– vagy csak egyszerűen nincs megfelelő forgalom.

Mit nyújtunk mi?

Az árucikknek és a potenciális ügyfélkörnek megfelelő próbavásárló személyzet kiválasztása, akik maguk is érdeklődnek a bolt árukészlete iránt.
Pontos leírás alapján a próbavásárlók ügyfélként viselkedve átélik mindazt a törődést, a körülményeket és kommunikációt, amelyet a megnevezett üzlet nyújt a betérő vásárlók felé.

Az átélt tapasztalatokat egy erre rendszeresített, a megrendelő partner számára elfogadott jegyzőkönyvben rögzítjük oly módon, hogy az esemény elemezhető legyen a szakemberek számára.
Az átélt tapasztalatokat a vezetők számára gyorsan feldolgozható módon egy személyes megbeszélésen adjuk át, hogy a leghamarabb meghozhassák a megfelelő döntéseket a célok megvalósítása érdekében.

 

Két szolgáltatási fokozatot nyújtunk partnereinknek a próbavásárlás területén:

  1. Superior Mystery Shopping – egy átfogó szolgáltatás, amely nagyon hatékonyan segíti a vezetők munkáját (Szinte minden partnerünk ezt választja, hiszen ezzel rendkívül sok időt spórolunk meg a számukra és 1994 óta gyarapodó tapasztalat segítségével, döntéshez előkészített anyagot kapnak a kezükbe.)
  2. Basic Mystery Shopping – csupán a próbavásárlás leszervezését és az elkészült jegyzőkönyvek átadását tartalmazza (Elemzéseket és tanácsadást nem tartalmaz!)

Amennyiben az Önök számára is fontos az ügyfeleik elégedettsége akkor kérem, kattintson erre a sorra!