Tudjuk, hogy nem könnyű eligazodni abban az útvesztőben, amit a lehetőségek és a felmerült igények alkotnak.

Nem kell, hogy azonnal döntést hozzon!
Nem kell pontosan tudnia, mire van szüksége.
Amennyiben megbízik bennünk egy beszélgetés erejéig, tapasztalatainkra támaszkodva, egy párbeszéddel közelebb kerülünk a cégükhöz, majd a kialakult helyzet legfőbb problémáihoz.

Fontos, hogy nem kell mindent azonnal megoldani. Sőt! Nem is kell minden problémát felszámolni!
Amennyiben átlátjuk a folyamatokat, csak azokon a pontokon kell változtatni, finomítani, amelyek a problémák fő forrásai. A többi magától is eltűnik. Tapasztalatunk szerint a bajokat néha nem is azok okozzák, amelyek kézenfekvőnek látszanak. A lényeg a gondos felmérés és a két fél számára megvalósuló tisztánlátás.

Az alábbiakban tájékozódhat egy gyakran alkalmazott értékesítést fejlesztő programról. Ezzel nagyon hatékonyan lehet elérni azt, hogy kitűnjön az üzlet, vagy gépjárműszalon a tömegből és egyre több visszatérő vásárlójuk legyen. Íme:

  1. meghatározott módon kivitelezett próbavásárlás (Superior Mystery Shopping)
  2. a próbavásárlások eredményei, valamint egyéb igények alapján meghatározott tematika mentén megtartott értékesítői oktatás (értékesítési tréning)
  3. további próbavásárlások a változások megfigyelése érdekében (Superior Mystery Shopping)
  4. korrekciós képzés, hogy a változtatások stabilan beépüljenek a munkatársak napi gyakorlatába (100% gyakorlatból álló tréningnap)
  5. folyamatos, de már a magas szintű ügyfélkezelés fenntartása érdekében meghatározott mennyiségű próbavásárlás (Superior Mystery Shopping, vagy Basic Mystery Shopping)

Azért írtam le a fenti példát, hogy ehhez hasonló programokat szervezünk a valódi szükségletnek megfelelően.
A valódi szükségletet pedig a megrendelő partnerünkkel közösen állapítjuk meg konzultációk, tesztek, előzetes beszélgetések segítségével.
Lehetséges, hogy nem is az értékesítést kell fejlesztenünk, hanem inkább a munkatársak közötti kommunikációt, vagy éppen az emberi kapcsolatokat.
Lehet, hogy éppen a motivációs rendszer sikerült egy kicsit félre és azt kell jobban kidolgozni -sokan hiszik azt, hogy csak a pénz motivál, ami azért elég naiv gondolat, hiszen emiatt pont azokat veszíthetik el akik nem pénzéhesek.

Remélem így már érthető, miért nem egy webáruházat üzemeltetünk és az is, hogy miért érdemes egy ingyenes, elkötelezettség nélküli beszélgetést folytatnunk.

Vagy tekintse meg másik megoldásunkat!