Cél

Annak érdekében, hogy megtudjuk, mindaz az erőfeszítés, amelyet megtettünk az üzletmenetünk érdekében milyen eredményes volt, nem elegendő csupán a befolyt összeget vizsgálnunk.
Több információra is szükség van a céljaink eléréséhez vezető út folyamatos finomításához, amelynek egyik nagyon fontos eleme az, hogy mennyire elégedettek az üzletünkkel a vevőink.

Elvárható eredmény

A mérések hatására tett módosításaink, amelyeket az üzletmenetünk fejlesztésében hozunk, azt eredményezik, hogy egyre inkább sikerül megközelítenünk azokat az elvárásokat, amelyeket a vevőink támasztanak felénk.

Mi történik, ha az a terület nem működik jól

Azok a cégek, amelyek nem ellenőrzik az ismertségüket és az ügyfeleik elégedettségét, egyre inkább belterjes gondolkodásúakká válnak és redre nem azokon a dolgokon változtatnak, amelyek igazán fontosak a vevőik számára. Gyakran csak a konkurenciát kezdik utánozni, vagy az árakat csökkentik, mert ezek a legegyszerűbbnek látszó, rövid távon néha eredményes megoldások.

Mit teszünk mi?

A megfelelő piackutató személyzettel, akik képesek mind telefonon keresztül, mind személyesen bárkit úgy megszólítani, hogy azok szívesen és türelmesen megadják a jegyzőkönyv válaszait, amelyek kulcsfontosságúak a megrendelő cég számára a terveik megvalósításához.
A megfelelő számú jegyzőkönyvek tartalmát grafikonos és szöveges formában is átadjuk a vezetők számára olyan módon, hogy azok ne csupán adatokkal, hanem a döntéseikhez szükséges információkkal is rendelkezzenek.

Módszerek

Törzsadatbázisból vett vásárlók telefonos megkérdezése.
Az üzletből éppen távozó ügyfelek megkérdezése.
Véletlenszerűen, egy adott területen megszólított személyek megkérdezése piackutatási módszerekkel.

 

Egy kötetlen beszélgetés?