Ne bízz a tanácsadóban!

Ezt a mondatot Kulcsár Tibortól hallottam egy Bizalmi Kör találkozón.
Nagyon egyetértettem vele, majd a következő pillanatban rémülten eszméltem fel, hogy te jó ég én is tanácsadó vagyok.

Nagyon sok szakmában fedezhetjük fel a szakmaiság felhígulásának jelenségét. Az építőiparban vannak a mesterek és vannak megbízhatatlan részeges idióták is. Ugyan úgy megtaláljuk az informatika területén is a szélsőségeket. Sokszor nagy nevű szoftveres cégek olyan hitvány programot adnak ki, hogy el sem hisszük. A kiskereskedelem hemzseg a rosszul értékesítő, ügyfeleket meg nem becsülő és egyben az árversenyt kiprovokáló piacromboló cégektől.

Sajnos az én szakmámban is felütötte a fejét a tanácsadók elszaporodása. Olyan személyek, akik korábban kisebb-nagyobb oktató cégektől kénytelenek voltak kilépni, saját egyszemélyes tanácsadó cégeket alapítottak és ugyanazokat a betanult szövegeket, oktatási anyagokat ismétlik, amelyeket korábban betanítottak nekik.
Személyesen is megtapasztaltam egy „konkurensem“ tanfolyamán, hogy változatlan formában tartotta az értékesítési tréninget a saját neve alatt, ahogyan korábbi munkahelyén megkövetelték tőle. Semmit sem tett hozzá, nem vett el belőle és nem igazította az adott ügyfele igényeihez sőt, a nyomtatott anyagok ugyan úgy kiosztotta, csak kitakarta a korábbi cég fejlécét a másolatokon.

Gyakran megtapasztalhatjuk azt, hogy azok az emberek, akiknek látszólag sok a pénzük, nem biztos, hogy azt szeretnék, hogy nekünk is sok legyen. Attól, hogy egy tanácsadó drága öltönyben jelenik meg és drága gépkocsival jött el hozzánk, még nem biztos, hogy olyan tudást ad át, amelynek hatására fellendül a vállalkozásunk. Hányszor láttunk már olyat, hogy például egy “bróker”, aki valójában inkább közvetítő ügynök, szépen gazdagodott, miközben a kliensei pénze köddé vált. Óvakodnunk kell a felszínes megítéléstől és inkább az eszünkre hallgassunk!

Mire is utalt Kulcsár Úr az ominózus beszédében? Azt emelte ki bölcsen, hogy ne hallgassunk olyanokra, akik nem építettek fel semmit. Ha egy személy nem hozott létre egyetlen sikeres vállalkozást sem, nem kellett személyzeti problémákkal megküzdenie, nem élte át egy működő és növekvő vállalkozás küzdelmeit, az ne adjon tanácsokat.
Egy ismert tanácsadó cég tulajdonosa büszkén hirdeti magáról, hogy ő 40 Millióval vitte csődbe az előző vállalkozását és ebből a helyzetből építette a jelenlegi, már fényesen muzsikáló tanácsadó cégét. Én pedig azon gondolkodom, hogy milyen országban élünk, ahol erre büszke lehet valaki, ebből erényt csinál és még tódulnak is hozzá a hangzatos hírlevelek olvasói, hogy megismerjék a titkot, amivel rakétaként indul be vállalkozásuk.

Képviselők, MLM tagok tízezreit vezetik meg csodálatos előadásokon, motiváló tréningeken olyanok, akik maguk még nem is építettek fel semmit, vagy csak mások kárára jutottak előre. Milyen üzlet lehet az, amelyikben 1000 dolgozóból csak 5-10 fő számára jut magas szintű jövedelem? Persze tudom, hogy ez általában így van, de akkor ne álltassák azokat, akiknek esélyük nincs erre -mert hiszen az első héten kiderül bárkiről, hogy mire viszi majd az adott tevékenységben. Vannak társaságok, amelyek pontosan tudják, hogy egy felvett személy 1-2 hónapig lesz csak a dolgozójuk. Arra kell nekik, hogy megszerezzék a kapcsolati rendszerét, feldolgoztassák vele a saját érdekeik szerint, majd kiessen a rostán. Persze mi tudjuk, hogy ez is egy marketing stratégia, de vajon az áldozat is tisztában van ezzel? Ezeket az információkat, a tisztánlátást a “tanácsadói” szakmám mossa ki az áldozatok fejéből a rengeteg oktatás és nevelés (tréning, vagy idomítás) segítségével.
Az adott előadó vajon azért keres annyit, mert már felépített pár vállalkozást, vagy azért mert sok előadásra kérik fel? Lehet, hogy a sikeresnek látszó oktató az életben nem vett még fel dolgozókat, nem szervezett meg felelősséggel munkafolyamatokat, nem nyitott üzletet és még nem fordított meg soha lefelé menő tendenciákat egyetlen vállalatnál sem?

Kevin Trudeau, aki a Brotherhood 33. szintű tagja volt, egy Ausztriában tartott konferencián kihangsúlyozta az előadásán, hogy az egyik alapszabály életünk sikeressé tételében az, hogy nagyon alaposan kell megválasztanunk kikre is hallgatunk. Nem mindegy mivel töltjük meg az elménket és milyen gondolatok vezérelnek minket.
Egy régi mondást is ismerünk ezzel kapcsolatban: „Nem az a lényeg, hogy mit mondanak, hanem az, hogy ki mondja!“ Ahol a „ki“ a hiteles személyt jelenti.

Az én korosztályomat azzal bélyegzi meg a fiatalabb (megvezethető) generációt propagáló média, hogy tekintélyelvűek vagyunk.
Ez a gondolkodás könnyen eladható, hiszen a fiatalabbaknak nincsenek referenciáik és látszólag hátrányban vannak. De talán az nem baj, ha mondjuk tíz év gyakorlat és pozitív eredmények után hisszük csak el valakiről, hogy tud valamit nem?

Amit leírtam egy természetes folyamata a jelenlegi gazdasági környezetnek és nem csoda, ha sok vállalkozó téved el a harsány marketing következtében. Ez egy túlélési játék, amiben nem mindegy kiben bízunk. Válasszunk igazi szakembereket a fejlesztéshez és tanuljunk azoktól, akik valódi élményekből oktatnak!

Köszönöm a figyelmedet!
Ádám Szilárd